etip.dk

Hvem ringer fra 30635410?

Telefonnummeret 30635410 er blevet brugt til svindel i Microsofts navn. Brugere er blevet tilbudt support med henblik på, at svindlerne får betaling eller adgang til brugernes computer.

På nettet er der meget fokus på, om 30635410 er et nummer, du kan stole på. Så det bliver ofte søgt på Google. Derfor har jeg undersøgt, hvem der står bag det. Her har jeg brugt flere forskellige hjemmesider som kilde som ukendtnummer.dk, ukendtenumre.dk og 180.dk.

Hvad siger andre?

Brugerne vurderer klart, at nummeret er brugt med henblik på svindel. Brugerne er blevet kontaktet af engelsktalende sælgere, der tilbyder support til produkter fra Microsoft dvs. PC-support.

Dog oplever en lang række brugere også et andet klassisk scam, hvor der bliver lagt på, idet brugerne tager telefonen.

30635410 blev i særlig grad rapporteret som middel til Microsoft-svindel frem til starten af 2020.

Hvorfor svindel i Microsofts navn?

Desværre er computere så fremmede for mange af os, at vi lader os overtale, når vi bliver kontaktet af en person, der tilbyder teknologisk hjælp – specielt, hvis de gør det i Microsofts navn. For den virksomhed kender vi og stoler på deres produkter.

Computersvindel kan koste dig dyrt

Men det er svindel, og i bedste fald får de dig til at betale for support, som du aldrig får gavn af. Og i værste fald giver du dem adgang til din computer, hvor de installerer software, der gør dem i stand til at kommunikere med din computer, ødelægge computeren eller hæve penge i din netbank.

Sådan passer du bedst på

Microsoft oplyser på deres egen hjemmeside, at de aldrig over telefonen vil spørge om personlig eller finansiel information. Så hvis en tech-supporter spørger om det, ved du, at det er svindel.

Du kan også spørge, om du kan ringe tilbage gennem et kendt telefonnummer fra Microsofts egen support. En svindler vil ikke kunne oplyse dig et reelt nummer til Microsoft.

Og lad dig ikke snyde af falske popup-vinduer, der ligner en fejl på din PC og oplyser et supportnummer. Det vil oftest være svindel.

Endelig er det en god ide altid at have opdateret dit virusprogram og have installeret alle sikkerhedsopdateringer, så problematiske programmer kan blive undgået – eller fundet, hvis de er blevet installeret.

Hvis ulykken er ude

Hvis en svindler får installeret software på din computer, så skal du handle hurtigt.

Afinstaller den software, som svindleren har bedt dig installere, og kør så hurtigt som muligt en komplet virusscanning. Og når din computer er renset, så skift password. Få eventuelt en professionel til at scanne computeren, hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har gjort det rigtigt.

Ring ikke tilbage

Hvis du er en af dem, som er blevet ringet op af dette nummer, og røret er blevet lagt på – så ring ikke tilbage. Det kan nemlig være et fupopkald, hvor dit opkald til et tilsyneladende uskyldigt dansk nummer, bliver stillet om til et meget dyrt nummer i udlandet. Du betaler prisen, og svindlerne opnår deres mål, fordi du ville være høflig (eller nysgerrig) og ringe tilbage.