etip.dk

Hvem ringer fra 61694022?

Opkald fra 61694022 er et svindelnummer, der formentlig har til formål at afkræve dig penge, hvis svindlerne får kontrol over din computer.

Kan nummeret 61694022 spores?

Hvis du forsøger at slå 61694022 op på Krak, vil du opdage, at nummeret i øjeblikket tilhører Kirsten Wendelbo fra Aabybro. Dette er dog ikke sandt, og Kirsten Wendelbo har intet med disse opkald at gøre, men er tværtimod et uvidende tilfældigt offer.

Der findes software, som kan manipulere opkalder-ID, så et nummer, måske et udenlandsk nummer, er ændret hos modtageren. Derfor ligner det et almindeligt dansk nummer. Det kan endda efterligne nummeret fra en virksomhed, du har tillid til.

På hvilke websider har folk kommenteret opkald fra 61694022?

Der findes forskellige websider, hvor du kan dele dine oplevelser med andre, hvis du oplever suspekte telefonopkald. Det kan være websider som ukendtnummer.dk, ukendtenumre.dk eller 180.dk.

Hvis du slår 61694022 op på én af disse sider, kan du se, at mange brugere har angivet opkald fra dette nummer som værende ”farligt”. Her menes der ikke farligt i en fysisk forstand, men farligt i forhold til identitetstyveri, afpresning eller lignende.

Hvad har folk oplevet med 61694022?

Mange brugere har også kommenteret deres oplevelse med opkald fra nummeret, og der tegner sig et meget entydigt billede: En engelsktalende person med indisk accent, der både kan være mand eller kvinde, ringer op. Vedkommende siger, at de ringer fra Microsoft Technical Department, fordi din computer er blevet hacket eller har fået virus.

Du skal logge på din computer og give dem fjernadgang, så de kan blokere hackerangrebet.

Hvad er svindlernes motiv?

Ingen af de brugere, som har kommenteret deres oplevelse med de engelsktalende Microsoft-svindlere, er umiddelbart blevet snydt. Det skyldes formentlig, at den dårlige forbindelse og bemærkelsesværdige indiske accent har fået folk til at fatte hurtig mistanke og afbryde opkaldet.

De mennesker som eventuelt er blevet overtalt af svindlerne til at give fjernadgang til deres computer, har formentlig været mindre IT-kyndige. Af samme årsag har disse mennesker muligvis heller ikke delt deres oplevelse på nettet, og derfor kender vi ikke svindelnummerets nøjagtige formål eller motiv.

Hvad er det mest sandsynlige motiv?

Der findes typisk to fremgangsmåder for denne type svindel: Hvis du giver svindlerne fjernadgang til din computer, kan de oprette fejlmeddelelser på computeren, så det ligner, at den er udsat for hackerangreb fra en tredjepart. Hvis ikke disse fejlmeddelelser er falske, skyldes det, at svindlerne rent faktisk foretager et større hackerangreb på din computer.

I begge disse tilfælde vil svindlerne spille rollen som hjælper, når de ringer til dig, og tilbyde IT-support mod betaling.

Ved den anden fremgangsmåde fortæller svindlerne dig, når de har fået fjernadgang, at de har hacket dig, og du må betale for at få din computer tilbage til sikker tilstand.

Hvordan kan du vide, at det ikke er Microsoft, der ringer?

Microsoft ringer aldrig uopfordret for at tilbyde support. Desuden vil Microsoft heller aldrig ringe for at bede om personlige eller økonomiske oplysninger.

Dertil skal det tilføjes, at du altid skal være meget skeptisk, hvis du bliver bedt om at betale for en service med kryptovaluta.