etip.dk

Hvem ringer fra 81825817? Er det chikane eller ej?

Flertallet af tilbagemeldingerne på telefonnummer 81825817 fortæller, at det er en pensionsrådgiver, der ringer. Mange har dog en rigtigt ubehagelig oplevelse med opkaldet og kalder det decideret chikane.

På www.180.dk, som er en side, der samler folks oplevelser med diverse opkald, fortæller brugerne, at det er en pensionsrådgiver, der ringer fra nummeret 81825817. Næsten lige så mange fortæller, at røret bliver smækket på, når de tager telefonen. En enkelt bruger havde dog en anden oplevelse og skrev:

”Spørger, om man er på arbejdsmarkedet. Da jeg ikke synes, at jeg vil oplyse om personlige oplysninger, beder jeg vedkommende om at ringe til en anden. Han slutter samtalen af med: “Vorherre bevares”, inden røret bliver lagt på”.

Personen, der tog røret fik altså en ret ubehagelig behandling. Og vedkommende er ikke alene. Flere har oplevet, at de kunne høre folk grine bag den, der ringede op.

Insisterende og ubehagelig opringning

De fleste fortæller, at personen, der ringer op, vil sælge dem en pension. Mange fortæller, at de kan høre personer, der griner i baggrunden. Det virker jo ikke umiddelbart betryggende.

På www.ukendtnummer.dk skriver en bruger omkring 81825817:

”Mand præsenterer sig som pensionsekspert. Efter jeg gentagne gange siger, at jeg ikke har tid til at tale om gebyrer mv. nu, da det er midt i min arbejdstid, taler han videre og stiller tvivlsspørgsmål ved, om jeg nu også har så travlt. Jeg afbrød selvfølgelig.”

En anden bruger fra samme side skriver:

”Jeg blev ringet op af en ung mand der præsenterede sig fra Pensionseksperten. Jeg sagde pænt nej tak, hvortil han svarede: ”nej tak til hvad?”. Et sekund efter blev der atter ringet fra nummeret. Jeg har blokeret.”

Nummeret kan blive brugt i bedrageri

En enkelt skriver, at opringningen fra 81825817 kom fra Microsoft. En anden bruger har oplevet at blive kaldt ”stupid ass”. Der er enkelte, der har oplevet, at baggrundsstøjen er en optagelse og kører i ring – det vil sige, at den, der ringer op fra nummeret, måske ikke engang er tilknyttet et firma, men bare lader som om.

Det bedste råd er nok kort sagt at blokere nummeret.

Hvorfor er de så irriterende?

Nogle callcentre aflønner deres ansatte pr. opkald, der går igennem. Det er grunden til, at du kan opleve, at røret bliver smækket på, og du bliver ringet op igen hurtigt efter.

Andre callcentre lønner deres ansatte efter hvor mange nye kunder, de skaffer til de firmaer, de ringer for. Det betyder, at hvis du ikke gider købe noget, tjener den ansatte ingenting. Og derfor kan de være ualmindeligt påtrængende og insisterende.

Hvad kan du gøre?

Du kan f.eks. installere appen Truecaller på din telefon. Appen scanner millioner af opkald og registrerer hvilke, der bliver anmeldt som spam. I appen kan du vælge automatisk at blokere numre, der er anmeldt som spam – og du kan blokere ukendte numre.

Du kan også selv tilføje numre, du mener er spam, ligesom du kan søge på numre, der har ringet dig op.