etip.dk

Hvem ringer fra 82136743?

Telefonnummeret 82136743 er blevet brugt af virksomheden Modstrøm – eller deres samarbejdspartnere – til salg af el. For nylig er nummeret dog også forsøgt brugt til ”computerhjælp”, der er en kendt form for telefonsvindel. Begge anvendelser bliver vurderet som problematiske formål.

82136743 bliver ofte søgt på Google med interesse for, hvem der står bag det. Det har jeg undersøgt, og jeg har brugt bl.a. ukendtnummer.dk, ukendtenumre.dk og 180.dk som kilde.

Hvem er 82136743?

Meget tyder på, at det er elselskabet Modstrøm, der prøver at sælge strøm gennem det bestemte nummer. Over halvdelen af brugerne vurderer henvendelserne som spam-agtig, dvs. at der bliver presset for salg på en usober måde.

Modstrøm præger brugernes registreringer frem til starten af 2020, men den seneste registrering af nummeret fra september 2021, er den, der handler om ”hjælp” til computeren. Hjælp med særligt computere er en populær form for scam. Så det ser ud som om at nummeret er på vej til at blive brugt igen.

Dog er der også en del brugere, der rapporterer at de er blevet ringet op, og røret er blevet lagt direkte på. Når de har prøvet at ringe tilbage, bliver der ikke svaret.

Må Modstrøm gerne kontakte dig?

Modstrøm må kun kontakte dig, hvis du har godkendt det. Deres produkt er ikke et af dem, der giver tilladelse til telefonhenvendelser uden din accept. Det gælder kun aviser, bøger, forsikringer og – i visse tilfælde – analysebureauer og velgørenhedsorganisationer.

Så hvis du ikke har givet Modstrøm tilladelse til at de må kontakte dig, så er det ulovligt at de gør det.

Du kan have givet dit samtykke uden at du opdagede det

Du skal være opmærksom på, at dit samtykke kan være givet på en listig måde f.eks. gennem en konkurrence eller en spørgeskemaundersøgelse på nettet. Hvis du løbende opgiver din mail og dit telefonnummer i god tro, så risikerer du, at det er dine kontaktoplysninger, som de i virkeligheden går efter.

Kik dig godt for på elmarkedet

Og kik dig i øvrigt for, hvis du overvejer at shoppe rundt efter billig strøm, hvilket er fristende i disse tider. Der findes desværre elselskaber, som prøver at snyde dig. Du kan overveje at gå ind på elpris.dk og finde et selskab med både et godt renomme og en god pris.

Ring ikke tilbage, hvis du bliver ringet op af et nummer, du ikke kender

Mange af brugerne, der er blevet kontaktet på 82136743, oplever at røret bliver lagt på, idet de tager telefonen.

Nogen prøver at ringe tilbage, men det vil jeg på det kraftigste fraråde. Der findes desværre fupopkald, som har det formål at få dig til at ringe tilbage, og holde dig på linien så længe som muligt. Du bliver nemlig stillet om til et nummer f.eks. i udlandet med en meget høj minutpris. Det kan hurtigt blive dyrt, og svindlerne lever godt af din nysgerrighed efter, hvem der er på den anden side af røret.

Så lad være med at ringe tilbage, for det bliver hurtigt dyrt.