etip.dk

Hvem ringer fra 88964622?

Telefonnummeret 88964622 har været brugt af virksomheder, der har udført telemarketing på vegne af velgørende organisationer som Mellemfolkeligt Samvirke og Amnesty International. Der er dog også rapporteret om egentlig svindel fra almindelige borgere.

88964622 er et af de telefonnumre i Danmark, som flest søger efter på Google. Derfor satte jeg mig for at finde ud af, hvem der står bag.

Sådan blev nummeret fundet

Internettet har flere hjemmesider, hvor man kan undersøge, hvor telefonnumre stammer fra – f.eks. ukendtnummer.dk, ukendtenumre.dk og 180.dk

På disse sider kender man godt 88964622, og det ser ud som om at det er blevet brugt til flere forskellige formål – alle med en spam-agtig karakter.

Nogle brugere oplyser, at de er blevet kontaktet af telemarketing for Mellemfolkeligt Samvirke eller Amnesty International. Andre oplyser at de er blevet ringet op, hvorefter røret er blevet lagt på. 40% af brugerne vurderer, at nummeret bruges til telemarketing, mens 25% vurderer, at det bruges til svindel.

Dog ser det ud som om, at nummeret blev brugt i særlig grad indtil slutningen af 2019, hvorefter anmeldelserne af nummeret er tyndet ud. Der indberettes dog fortsat opkald fra 88964622.

Fundraising eller svindel?

At blive kontaktet af en velgørende organisation er altid en god indgang til telefonsvindel. For hvem vil ikke gerne tale om dem, der lider nød i verden?

Desværre er dristig telemarketing blevet en del af arsenalet i rekrutteringsprocessen for de velgørende organisationer. Ofte starter rekrutteringen med, at de stiller sælgere op centralt i byerne f.eks. på Strøget i København, hvor de tilbyder forbipasserende at blive skrevet op til et gratis produkt, deltage i en underskriftsindsamling eller andet. Men det, der i virkeligheden er varen, er dine kontaktoplysninger og dit samtykke til at blive kontaktet.

Er det i virkeligheden fundraising for en godgørende organisation?

Hvis du kan huske, at du har talt med en person, der har skrevet dig op, så er det nok en telemarketer fra den velgørende organisation, der kontakter dig. Og de er dygtige sælgere over telefonen.

Hvis du vil være helt sikker på at donere direkte til organisationen, så læg røret på, find deres hjemmeside, og doner ad den vej. Så er du helt sikker på, at dine penge går til de rigtige mennesker og det rigtige formål.

Er det svindel?

Som nævnt er fundraising til et godt formål en smart og enkel front for svindlere. Så hvis du ikke husker at have talt med en person, der har skrevet dig op, så læg røret på, hvis du bliver kontaktet af 88964622. Det kan nemlig være nogle, der er ude efter dine penge eller oplysninger.

Må velgørende organisationer godt ringe, uden at du har bedt om det?

Telefonsalg uden samtykke er lovligt for nogle ganske få varer – nemlig forsikring, aviser, bøger og særlige typer transport.

Men velgørende organisationer må faktisk også gerne ringe til dig, uden at dit samtykke er givet på forhånd, så længe det handler om deres indsamlingsaktiviteter. Hvis du frabeder dig fremtidig kontakt, er det dog god tone, at de undlader at ringe fremover.