etip.dk

Hvem ringer fra 93107194?

I de fleste tilfælde oplever folk, at det er Modstrøm, der ringer. Men det kan også være Gul Strøm eller DSB – og listen stopper formentlig ikke der.

Tusindvis af danskere har forsøgt at finde ud af, hvem der ringer fra telefonnummer 93107194. Svaret er ikke så enkelt, som man skulle tro. Der er flere hjemmesider, der indsamler og viderebringer folks erfaringer med diverse telefonnumre.

En af dem er www.180.dk. Her kan man se, at stort set lige mange klassificerer nummeret som svindel, telemarketing og den grå gruppe, der hedder ”andet”.

Måske er det Modstrøm?

De fleste mennesker, der har erfaringer med nummeret fortæller, at opringningen er fra Modstrøm, DSB eller Gul Strøm – eller at forbindelsen blev afbrudt. Langt de fleste peger dog på Modstrøm. En enkelt bruger siger dog, at Modstrøm har nægtet at have nogen forbindelse med nummeret.

Der er ikke så mange svar at finde på Modstrøms hjemmeside. Deres kundeservice- og presseservicenumre begynder med 82 og er altså ikke beslægtet med det eftersøgte 93-nummer. Det samme gælder DSB, hvor deres tilgængelige telefonnumre begynder med 70. På Gul Strøms hjemmeside kan man ikke finde et telefonnummer.

Samme nummer ringer for mange firmaer

Der er en forklaring på, hvorfor samme nummer kan ringe op på vegne af forskellige firmaer. Ofte sidder sælgerne nemlig ikke hos de firmaer, de ringer for. De sidder i callcentre, som også kaldes telemarketingsbureauer.

Her er der folk ansat til at sælge diverse firmaers produkter, men dem, der ringer, har altså ikke rigtigt noget at gøre med de firmaer, de ringer for.

Hvorfor smækker de røret på?

Mange fortæller, at røret bliver smidt på, når de tager telefonen. Det gælder især tilbagemeldinger på www.ukendtnummer.dk, hvor langt de fleste brugere fortæller, at forbindelsen bliver afbrudt kort efter, de tager telefonen. På hjemmesiden www.ukendtenumre.dk er tilbagemeldingerne de samme. Røret lægges på.

Det kan skyldes, at nogle ansatte i callcentre får løn pr. opkald. Så jo flere gange, de kan få dig til at tage telefonen, jo flere penge tjener de.

Hvordan undgår jeg opkald fra sælgere?

Du kan tilmelde til den såkaldte Robinsonliste, som forbyder virksomheder at sende adresserede reklamer til din postadresse og ringe dig op for at sælge deres produkter. Adresserede reklamer er reklamer med dit navn på. Almindelige husstandsomdelte reklamer er ikke omfattet af Robinsonlisten.

Du kan tilmelde dig Robinsonlisten via Borger.dk. Robinsonlisten beskytter ikke mod e-mails og sms’er, men kun mod telefonopkald og adresseret reklamepost.

Tilmelder du dig Robinsonlisten, kan der gå op til tre måneder, før tilmeldingen træder i kraft.

Pas på, hvad du tilmelder dig

Listen virker på den måde, at de virksomheder eller telemarketingsbureauer, der planlægger at ringe til dig, er forpligtet til at tjekke, om du er på listen. Med mindre du uforvarende har givet dem lov til at ringe.

Du skal generelt undgå online konkurrencer, hvis du ikke vil have et hav af opkald. Konkurrencer på f.eks. Facebook indebærer oftest at du siger ja til at blive kontaktet af et hav af virksomheder – Robinsonliste eller ej.